Laajakaista

Laajakaista-liittymät ovat yleistyneet nopeasti suomalaisissa kodeissa samalla kun hinnat ovat laskeneet ja liittymänopeudet kasvaneet. Kun kotiin tulee yksi laajakaistaliittymä, voidaan Internet-yhteys kätevästi jakaa kodin useamman tietokoneen välillä langallisesti (LAN) tai langattomasti (WLAN) ns. reititinlaitteiden avulla (laitteet alkaen 20 euroa).

Näiden ns. kiinteänverkon laajakaistaliittymien lisäksi tarjolla ns. mobiililaajakaistaliittymiä kuten matkapuhelinverkossa toimivat ns. mobiililaajakaistaliittymät (“mokkulaliittymät”) ja hieman kalliimmat, mutta laajemmin toimivat @450-verkon langattomat laajakaistaliittymät.

Laajakaistan valinnassa olennaisia tekijöitä ovat hinta- ja liittymän nopeus. Lisäksi langattomissa liittymissä tulee ottaa huomioon verkon toimivuus halutulla alueella esim. kesämökillä.

Laajakaista on usein merkittävästi edullisempi Internetistä tilattaessa. Lisäksi tilaaminen on helppoa eikä tilaajan tarvitse odottaa operaattorin puhelinjonoissa. Etsimme oheen muutaman tarjouksen suosituimpien operaattoreiden tarjonnasta:

  • Sonera:
  • Dna:


Yksi vastaus artikkeliin “Laajakaista”

  1. Niskanen kirjoittaa:

    Sellasta vaan että alueellinen saatavuushan näissä tietty vaihtelee. Tosi kiva asua Keski-Suomessa kun täällä ei ole kilpailua. Pöh :(

Jätä vastaus