Luottokortit ja maksuaikakortit


Luottokortit ovat rahoituslaitoksen myöntämiä maksukortteja. Kortteja voi käyttää ostamiseen kortin tiliehtojen mukaisesti. Kansainväliset maksukortit kuten Visa, MasterCard, American Express ja Diners Club käyvät ympäri maailmaa. Matkustettaessa eksoottisempiin kohteisiin kortin käyttökelpoisuus alueella on kuitenkin syytä tarkistaa.

Luottokorttien lisäksi on mm. kauppaketjukohtaisia luottokortteja. Nämä käyvät yleensä ainoastaan kyseessä olevan ketjun kaupoissa (esim. Stockmannin kanta-asiakaskortti).

Nykyisin on yhä yleisempää että Visa tai MasterCard on liitettynä kauppaketjun kanta-asiakaskortteihin kuten S- tai K-ryhmän bonuskortteihin.

Lentoyhtiöt ovat pitkään tarjonneet luottokortteja liitettynä kanta-asiakasohjelmansa kortteihin. Näistä luottokorteista asiakas voi usein tienata lentomaileja käyttämällä luottokorttia.
Maksuaikakortit ovat maksukortteja, joilla tehdyt ostot tulevat maksettavaksi laskulla noin kerran kuukaudessa.

Korttien luotto-ominaisuuksia käytettäessä on syytä kiinnittää huomiota kyseessä olevan luoton koron suuruuteen. Luottokorttiyhtiöt myöntävät yleensä vuodessa muutamia lyhennysvapaita kuukausia. Luottokorttiin voi sisältyä myös matkavakuutus mikäli matka maksetaan nimenomaisella kortilla.

Lisätietoa Suomessa saatavilla olevista luottokorteista:

Luottokortteja myönnetään yleensä säännöllisiä tuloja hankkivalle henkilölle, mutta luottokorttia voi hakea myös opiskelija.

Yksi vastaus artikkeliin “Luottokortit ja maksuaikakortit”

  1. Milla83 kirjoittaa:

    Itse sain juuri Visan 800 euron käyttörajalla. Nyt hoituu matkojen varaamiset helposti netin kautta. Minulla oli riittävästi opintopisteitä ja kortti irtosi helposti ja nopeasti.

Jätä vastaus