Matkatoimistot


Suomessa toimii lukuisia valmismatkajärjestäjiä. Näistä tunnetuimmat ovat Finnmatkat, Tjäreborg, Töölön Matkatoimisto, Area ja Aurinkomatkat.

 • Area
 • Travelstart
 • eBookers
 • Aurinkomatkat
 • Tjäreborg

Nämä yritykset järjestävät valmismatkoja eli pakettimatkoja. Valmismatkan etuna on matkan suunnittelun helppous. Riittää että matkanjärjestäjän esitteestä valitsee haluamansa matkakohteen ja majoituksen kohteessa. Matkanjärjestäjä huolehtii lentokenttäkuljetuksista sekä yleensä järjestää tervetulotilaisuuden sekä erilaisia retkiä itse matkakohteessa. Matkanjärjestäjän oppaat ovat yleensä käytettävissä matkan aikana kysymysten ja ongelmatilanteiden varalle. Voisikin sanoa että valmismatkat ovat helppo ja varsin perheystävällinen tapa matkustaa.Matkanjärjestäjät myyvät usein viime hetkellä ns. lähilähtöjä tai äkkilähtöjä usein huomattavan edulliseen hintaan. Nämä ovat myymättä jääneitä valmismatkoja. Lähilähtöjen ehdot voivat kuitenkin poiketa täysihintaisen matkan ehdoista. Lentokenttäkuljetus tai aamupala ei välttämättä kuulu hintaan. Jotkut matkatoimistot myyvät myös äkkilähtöjä joissa jopa itse tarkempi matkakohde voi olla tuntematon majoituksesta puhumattakaan. Näissä tapauksissa majoitus voi olla tasoltaan vaatimaton, mutta hyvällä tuurilla oma majapaikka voi löytyä myös neljän tähden hotellista.

2 vastausta artikkeliin “Matkatoimistot”

 1. Maija72 kirjoittaa:

  TravelStart toimi myös meidän perheelle hyvin. Meinattiin bookata lennot ihan lähimatkatoimistosta, mutta sitten naapuri mainitsi TravelStartin. Tuli hyvä säästö.

 2. Jorma kirjoittaa:

  Bookkasin meidän viime matkan Travelstartista ja hyvinhän tämä suhteellisen uusi palvelu toimi ja meidän nelihenkinen perhe säästi aimo rahan. Ainoana miinuksena sanoisin että bookkaussysteemi on mielestäni hieman epälooginen.

Jätä vastaus